Guldpriser – Opnå du det største afkast, ved salg af dit gamle guld

Guldpriser – Sådan finder du den bedste forhandler 

Ønsker du at give din økonomi et boost? Så kan det være at du skal overveje, at kigge i gemmerne for gammelt guld, som du ikke længere bruger. Det kan være smykker, mønter, arvestykker eller lignende, som kan medvirke til at styrke din personlige økonomi. Guldpriserne skifter på daglig basis og dette kan være besværligt for dig som privatperson, at holde overblik over. Derfor er det vigtigt at vælge en kvalificeret og professionel forhandler, når du går med tanker om at sælge ud af dit guld. De vil kunne give dig klare svar og overblik over de nutidige guldpriser, så du kan foretage den bedste handel for dig. 

Hvordan finder jeg den rette forhandler? 

Med alle de tekniske remedier vi i dag har til rådighed, kan det eventuelt være en god mulighed at checke guldpriserne online, for at sammenligne forhandlernes bud. Guldpriserne varierer dagligt, som nævnt ovenfor, derfor er den vigtigste indikator på at du har fundet den rette forhandler til jobbet: transparens. De mest professionelle opkøbere på markedet, vil give dig et fuldt overblik over deres egne, samt deres konkurrenters bud. Selvom der kun er et fåtal af disse forhandlere på markedet, så vil det være klar fordel for dig som kunde, at opspore disse eksperter. Det kan du enten gøre igennem internettet eller ved personlig henvendelse i en fysisk butik. 

Hvordan ved jeg at jeg får den bedste pris? 

Som sagt er det vigtigt at finde den rigtige forhandler, som kan give dig det største overblik over markedet. Guldprisen bliver ikke sat individuelt af disse forhandlere, men bliver derimod afgjort på et internationalt plan og skifter afhængigt af samfundsrelaterede faktorer. Derfor kan du eksempelvis nogle gange, få en højere pris for dit guld i dag end i morgen, fordi noget har rykket sig på det internationale marked. 

Hvordan kan jeg selv checke kvalitet og karat, på mine værdigenstande? 

Alle produkter som er produceret i ægte guld, vil blive stemplet med et tal, som indikerer hvor høj karaten for denne er. Da 24 karat guld er meget blødt, vil dette oftest blive blandet med andre ædelmetaller, under produktion af eksempelvis smykker. Dette gøres både for at hærde guldet og gøre det mere holdbart, og har betydning for prisen ved et senere salg. For at du ved præcist hvilken karat du er i besiddelse af, kan du se en guide nedenfor: 

  • 8 karat = 333
  • 14 karat= 585
  • 18 karat = 750 
  • 24 karat = 999 
  • Guldbarrer= 9999

Karaten og vægten på dine værdigenstande, vil være afgørende for den pris du modtager, når du sælger ud af dit gamle guld. Det anbefales at finde en kvalificeret opkøber, som vil kunne give dig yderligere råd og vejledning, omkring de nuværende guldpriser på markedet. 

Ønsker du at vide mere omkring guldpriser, salg og opkøb af guld? Så kan du med fordel se mere her: Guldpriser

Scroll to Top