Lynanalyse: Skal du investere i kryptovaluta i 2020?

Dette indhold er sponsoreret

En af 10’ernes absolut hotteste investeringstrends var fænomenet kryptovaluta. En udelukkende online valuta, der er bundet op på den meget avancerede blockchain-teknologi har været en varm kartoffel et par år efterhånden. Den har gjort, at en del mennesker fra en dag til den anden pludselig er blevet multi-millionærer, og har foralvor sat skub i diskussionen om, hvorvidt vi behøver stater til at kontrollere valutaen. Mange banker hader de såkaldte kryptovalutaer fordi det er en direkte konkurrent til deres service. Alligevel er der mange, der har kastet sig over kryptovalutaen som investeringsaktiv, og det er netop dette vi kigger på i denne artikel. For kan du stadig score en gevinst ved at hoppe på bitcoin-toget eller er det kørt for længst. Med en håndfuld penge kan du i den globaliseret verden investere i mange forskellige kryptovalutaer, så hvis du skal investere – hvilken én skal  så gå efter. Se forbrugslån her, hvis du har brug for kapital til investeringen.

En tikkende bombe eller fremtidens valuta?

Det er vigtigt at slå fast, at kryptovaluta er en usikker branche at begive sig ind i. Der er ingen sikkerhed, og selv de mindste usikkerheder i markedet kan give exceptionelle udsving i værdien af disse virtuelle valuater. Derfor betragtes investering i kryptovalutaer også af mange som højrisikoinvesteringer. Vi har set hvordan f.eks. Bitcoin i perioden 2017-2018 er steget og faldet markant, fra $900 dollars helt op til $18.000 dollars i markedsværdi, for så at droppe til $3.000 dollars. Derefter er det gået stødt stigende op ad igen med værdien, og nu er spørgsmålet så hvordan kryptovalutaerne arter sig i det nye årti. Det kan nemlig godt være en tikkende bombe, der venter på at springe markedsværdien ned til $0.70 dollars igen eller det kan være fremtidens valuta og springe skalaen, for værdien af immaterielle aktiver. Det vil ihvertfald betragtes som en højrisikoinvestering at lægge alt sit kapital i kryptovalutaers skæbne. 

Bitcoin er det “sikreste”, men giver ikke nødvendigvis størst afkast

Har du besluttet dig for at investere i kryptovaluta, så er der forskellige muligheder. Der er nemlig et hav af kryptovalutaer, der har meldt sig på markedet efter det store boom i 2017-18. I dag tælles over 1.000 forskellige valutaer, men kun nogle få af dem, er interessante at kigge på fra en investors perspektiv. Bitcoin står stadig som den mest “sikre” af kryptovalutaerne, men det er ikke nødvendigvis den, der sikrer det højeste afkast. Flere regeringer og regimer verden over har investeret i lillebroderen til Bitcoin – Ethereum. Blandt andet Rusland har investeret massivt i Ethereum, og derfor betragtes den også som nogenlunde sikker at investere i med mulighed for stort afkast. 

Scroll to Top